Érdekességek a világban

Érdekességek a világban

Ez a 6 szexuális probléma vezet leggyakrabban

2021. február 15. - Tünde blog

G-Szex

Ez a 6 szexuális probléma vezet leggyakrabban

szakításhoz

 

Lehet, hogy vannak olyan párok, akik hosszú ideje együtt vannak, és nincs és soha nem is volt problémájuk a szexuális életükben, azonban jó ha tudod, hogy ez nem általános. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy a természetes inkább az, ha időnként vannak valamilyen problémák az ágyban.

 

A párkapcsolatban nem minden a szex, ugyanakkor az is biztos, hogy egy jól működő párkapcsolat legbiztosabb alapja a jó szex. Éppen ezért nem szabad elhanyagolni a kérdést, a problémákat fel kell ismerni, és meg kell próbálni változtatni. Ha nem beszélünk róla, vagy elzárkózunk a megoldástól szinte felkínáljuk a másiknak, hogy máshol keressen kielégülést. Összegyűjtöttük a párkapcsolatokban előforduló 6 leggyakoribb problémát, és azt is, hogyan lehetne megoldani:

 

Máskor kívánjátok

 

Legyünk őszinték, a kezdeti felhőn járás után, amikor a szerelmespárok szinte mindig, mindenhol kívánják egymást, gyakorlatilag szinte elképzelhetetlen, hogy két embernek egyező legyen a libidója. Van aki kevesebb szexszel is beérné, míg van, akinek a mindennapi szeretkezés is kevésnek tűnik. Ráadásul még ebben sincs állandóság, a vágyad állandóan változik, valamikor tényleg kevésbé vagy hangulatban, aztán fél év múlva meg azt veszed észre, hogy mindig a hancúrozás jár a fejedben.

 


 

Megoldás: Először is, el kell fogadni, hogy a libidó változása egy természetes folyamat. Ezek után fontos lenne, hogy ezt a partner felé is képesek legyünk kommunikálni. A ´most nincs kedvem´, ´fáradt vagyok´ és hasonló magyarázatok helyett, amik csak azt sugallják a partner felé, hogy igazából vele van valami hiba, frusztrálólag hatnak rá, ahelyett, hogy megnyugtatná őket. Képesnek kell lenned megfogalmaznod, hogy mostanában nem kívánod a szexet, vagy éppen, hogy igenis. A másikat hibáztatni azért mert ő kívánósabb, vagy éppen érdektelenebb, kifejezetten a legrosszabb, amit tehetsz. Ehelyett értelmes kompromisszumra kellene törekednetek. A durcáskodás helyett megbeszélhetitek az igényeiteket, és lefektethettek szabályokat.

 

 

 

Nem beszéltek róla

 

Talán ezzel kellett volna kezdeni. Már sokszor leírtuk, a párok között rengeteg félreértés adódik, kibeszéletlen problémák halmozódnak, és nagyon soknak kifejezetten a szexuális életükhöz van köze. Ami azért is bosszantó, mert nagyon sok dolog tényleg egyetlen beszélgetéssel megoldható lenne. Az egyik legnagyobb gát, hogy az embereknek egyszerűen nincs szavuk, nyelvük a szexszel kapcsolatban, nem tudják hogyan nevezzék meg a testrészeket, a szexuális aktus részleteit.

 


 

Megoldás: Szánjátok rá magatokat, először biztosan kellemetlennek fogjátok érezni magatokat, de ki fog derülni, hogy érdemes volt. Olyan helyen beszélgessetek erről, ami viszonylag semlegesnek számít, például autózás közben, aminek például az az előnye, hogy nem zavaró, ha nem kell tartanotok a szemkontaktust, ugyanis be kell látni, hogy a szexualitásról, a saját vágyaidról, érzéseidről nem a legkönnyebb beszélni. Ha adtok egy kis távolságot magatoknak, és nem otthon akartok erről beszélni, talán könnyebben és őszintébben tudtuk beszélni róla.

 

Nincs meg a hangulat

 

Minél több időt töltök együtt, annál több közös problémán kell gondolkodnotok, ami rögvest csökkenti az esélyét annak, hogy a szexen járjon az eszetek. Gyakran előfordul, hogy kívánnátok is, meg nem is, hiányzik a kezdő lökés.

 


 

Megoldás: Az előjátékot amúgy is egy idő után bűnösen hanyagolják a párok, pedig legalább 20 perc ahhoz, hogy tényleg fejben is megérkezzen valaki az intim együttlétbe. Szóval, a megoldás előjáték, lassú és fokozatos, mondjuk egy közösen elfogyasztott pohár borral és apró csókokkal, simogatással is kezdődhet a szex, nem kell azonnal ledobni a ruhát.

 

A megszokás unalma

 

Egy felmérés szerint a párok több mint fele általában egy jól bevált pozícióban szeretkezik. Azonban a járt utat járatlanért-elv a szexben óhatatlanul oda vezet, hogy kicsit mindenki elkezdi unni a hancúrozást. Ez persze aztán oda fog vezetni, hogy csökken a libidó, elkezdtek egyre kevesebbet szexszelni.

 

Megoldás: Pofonegyszerű: vegyetek szexjátékokat, szerezzetek be például egy illusztrált Káma Szútrát és üssétek fel bárhol. Kísérletezzetek, ez nem csak felpezsdíti a szeretkezéseiteket, de kiderülhet, hogy valami élvezetes új dolgot tanultok meg a másikról, vagy éppen magatokról.

 

 

 

Nincs idő a hancúrozásra

 

A hosszabb ideje együtt élő párokról már korábban megállapítottuk, hogy egyre több közös problémával találják szembe magukat, ráadásul ott van még a munka, esetleg később a gyerek. Egyszerűen nincs idő hová beszuszakolni a hancúrozást.

 

Megoldás: Fel kell ismernetek a helyzetet, és újra kell szerveznetek az életeteket. Könnyű ezt mondani, de kivitelezni persze nem olyan könnyű, de gondolj bele csak pár szabad és zavartalan óráról van szó, nem lehetetlen! Ráadásul, ha nem ragaszkodtok a megszokásaitokhoz, talán könnyebben is találtok időt, mikor szeretkeztetek utoljára reggel? Miért csak este jut eszetekbe a szex? Ha más nincs, akkor előre fixáljátok a naptárban, és ahhoz igazítsátok a programjaitokat.

 

Máris befejeztük?

 

Nagy probléma, ha a kapcsolatban az egyik fél úgy érzi, hogy az igazi örömökből nem egyenlően részesülnek. A leggyakrabban a nők szembesülhetnek azzal, hogy az aktus az ő orgazmusuk nélkül ér véget. Ez hosszú távon alaposan csökkenti a kedvet a szexhez.

 

Megoldás: Az istenért! Mondd meg neki! Honnan tudhatná a partnered, hogy te még nem értél a csúcsra, ha nem mondod. Van az interneten néhány videó arról (nem pornográfok nyugi), amelyek megmutatják az éppen elélvező nőket. Mi derül ki ezekből? Hogy nagyjából annyiféleképpen jutunk a csúcsra, ahányan vagyunk. Van, aki csak mosolyog, és néhányan kipirulnak, és van aki ordít. Ráadásul valószínűleg egy embernek is többféle orgazmusa lehet. Szóval, nem igazán várható el senkitől, hogy kitalálja, hogy a másik végül is felért-e már a csúcsra. Szex közben is beszélhetsz róla, ha pedig a másik előbb élvezett el, akkor egyáltalán nem ciki, ha szólsz, hogy te még nem végeztél.

Szólj hozzá!
Lehet ahelyett hogy vannak olyan párok akik hosszú ideje együtt vannak és nincs és soha nem is volt problémájuk a szexuális életükben azonban jó ha tudod hogy ez nem általános. Sőt azt is mondhatnánk hogy a természetes inkább az ha időnként vannak valamilyen problémák az ágyban. A párkapcsolatban nem minden a szex ugyanakkor az is biztos hogy egy jól működő párkapcsolat legbiztosabb alapja a jó szex. Éppen ezért nem szabad elhanyagolni a kérdést a problémákat fel kell ismerni és meg kell próbálni változtatni. Ha nem beszélünk róla vagy elzárkózunk a megoldástól szinte felkínáljuk a másiknak hogy máshol keressen kielégülést. Összegyűjtöttük a párkapcsolatokban előforduló 6 leggyakoribb problémát és azt is hogyan lehetne megoldani: Máskor kívánjátok Legyünk őszinték a kezdeti felhőn járás után amikor a szerelmespárok szinte mindig mindenhol kívánják egymást gyakorlatilag szinte elképzelhetetlen hogy két embernek egyező legyen a libidója. Van aki kevesebb szexszel is beérné míg van akinek a mindennapi szeretkezés is kevésnek tűnik. Ráadásul még ebben sincs állandóság a vágyad állandóan változik valamikor tényleg kevésbé vagy hangulatban aztán fél év múlva meg azt veszed észre hogy mindig a hancúrozás jár a fejedben. Megoldás: Először is el kell fogadni hogy a libidó változása egy természetes folyamat. Ezek után fontos lenne hogy ezt a partner felé is képesek legyünk kommunikálni. A ´most nincs kedvem´ ´fáradt vagyok´ és hasonló magyarázatok helyett amik csak azt sugallják a partner felé hogy igazából vele van valami hiba frusztrálólag hatnak rá hogy megnyugtatná őket. Képesnek kell lenned megfogalmaznod hogy mostanában nem kívánod a szexet vagy éppen hogy igenis. A másikat hibáztatni azért mert ő kívánósabb

A bejegyzés trackback címe:

https://fontossag.blog.hu/api/trackback/id/tr1316428392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása