Érdekességek a világban

Érdekességek a világban

10 bevált tipp az önbecsülés növelésére

2021. február 19. - Tünde blog

10 bevált tipp az önbecsülés növelésére

Bármilyen álmokat dédelgetsz is titkon, bármilyen változásokra vágysz az életben, bármilyen terveket is szövögetsz a jövőre vonatkozóan, a sikerhez vezető úton az önbecsülésed lesz a legfőbb támaszod. Már az indulás pillanatában eldől, hogy képes leszel-e a megvalósításra. Csak állj a tükör elé, és tedd fel magadnak a kérdést.

A legjobb, amivel segítheted magad, ha hiszel az erődben és a képességeidben, szereted önmagad és elhiszed, hogy neked bármi sikerülhet.

Az önbecsülésed fejlesztése a legjobb módja, hogy felkészülj a sikerre. Ehhez kitűnő eszközként szolgálnak a pozitív megerősítések, hallgathatsz önbecsülésnövelő dalokat, de akár könyvek segítségével is fejlesztheted magad.

10 önbecsülésnövelő technika, amivel gyors sikereket érhetsz el

1. Hallgass a tested jelzéseire

Tarts szem előtt, hogy magad számára te és a te egészséged a legfontosabb. Hiába van fontos beosztásod, hiába vagy elfoglalt családanya vagy érzed úgy, hogy összedőlne nélküled a világ. Megnyugtatlak, nem fog. Nyugodtan állj meg, ebédelj, feküdj le, ha fáradt vagy. Tiszteld meg magad és a testedet is azzal, hogy figyelsz rá. Különben is, sokkal nagyobb gond, ha lebetegszel. Igaz?

2. Töltsd olyanokkal az idődet, akikkel tényleg jól érzed magad

Hallottál már az energiavámpírokról? Túl sok figyelmet követelnek maguknak, folyton az ő életük és problémáik vannak a középpontban, állandóan panaszkodnak, és közben minden energiádra igényt tartanak. Onnan ismered fel őket, ha a találkozó után kimerült, fáradt és kedvtelen vagy. Próbáld kerülni ezeket az embereket és töltsd inkább olyanokkal az idődet, akiknek a társasága örömet okoz, energiával lát el és utána boldognak, teljesnek érzed magad.

3. Mosolyogj, ha bókolnak

Hogy reagálsz, ha bókolnak? A legtöbben csípőből hárítanak. Ne tedd, az a kedvesség neked szólt, szívből jött, hát élvezd, lubickolj benne és köszönd meg egy mosollyal.

4. Kényeztesd magad valami széppel

Az önbecsülésed fejlesztésének jó módja, ha nem tagadod meg magadtól a szép dolgokat. Jót tesz a léleknek egy gyönyörű virág, egy jó könyv vagy egy finom kávé. Igenis megérdemled!

5. Fordítsd magadra a szabadidődet

Tudom, hogy rengeteg a dolgod, sok a munka, szalad a lakás, be is kell vásárolni és a gyerekkel is kell játszani vagy tanulni. De te is fontos vagy. Szakíts magadra legalább naponta 30 percet, amikor csak magaddal foglalkozol. Olvass, tornázz, meditálj vagy hallgass zenét. Meglátod ez a néhány lopott perc rengeteg energiát ad majd, és az önbecsülésednek is jót tesz, hogy tudod, Te is fontos vagy!

6. Ölelj másokat és engedd, hogy téged is megöleljenek

Az ölelés az egyik legőszintébb emberi kapcsolódási pont, amivel bárkit megajándékozhatsz, aki fontos neked. Legyen rövid vagy hosszú, gyengéd vagy szorító, az ölelés mindkét fél számára jól esik. Minden nap ölelj meg valakit és hagyd, hogy téged is megöleljenek!

7. Bocsájtsd meg magadnak az elkövetett hibáidat

Mindannyian követünk el hibákat. Fontos azonban, hogy tudatosítsd, ami történt, megtörtént, visszafordítani az idő kerekét már nem tudod, ezért ne is rágódj rajta. Inkább tudatosítsd, ami történt, játszd le magadban, hogy mit kellett volna tenned, és legközelebb cselekedj aszerint. Tanulj a hibádból!

8. Bátran vállald, ha más a véleményed

Szerencsére nem vagyunk egyformák, ezért bizony gyakran előfordul, hogy egyes dolgokról mást gondolunk. A te véleményed azonban ugyanolyan fontos, mint bárki másé, ezért bátran vállald, és mondd el, amit gondolsz.

9. Légy büszke az eredményeidre

Rendkívül önbecsülésromboló tud lenni, ha lekicsinyled az eredményeidet, vagy nem érzed igazán fontosnak, lényegesnek, amit elértél. Sokan csak álmodoznak ezekről a sikerekről. Jó megoldás, ha leülsz és összeírsz minden apró eredményt, amit csak elértél az életben. Használhatod akár a Boldogságnaplót is. Azonnal látni fogod, hogy mennyire sikeres és értékes is vagy valójában.

10. Vállald, hogy tökéletesen tökéletlen vagy

Mindannyiunknak vannak hibái, a legfontosabb azonban, hogy ezeket ismerd fel, és tégy ellenük. Szeresd önmagad olyannak, amilyen vagy. Gondolj csak bele, akik igazán szeretnek téged, úgy szeretnek, ahogy vagy, barátkozz meg te is saját magaddal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fontossag.blog.hu/api/trackback/id/tr5516432876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása