Érdekességek a világban

Érdekességek a világban

A boldog házasság 5 titka

2021. február 19. - Tünde blog

A boldog házasság 5 titka

Ki ne tekintene irigykedve azokra az idős házaspárokra, akik egészen fiatal koruk óta szerelemben élnek. Akik hajlott hátuk ellenére is mindenhova kézenfogva közlekednek, és akik a másik pillantásából is pontosan tudják, mire gondol a párjuk.

Ezekből a kapcsolatokból sugárzik a hála, az egymás iránti tisztelet, a büszkeség és az elismerés. Azok az érzések, amelyek a boldogsághoz is elengedhetetlenek. Nézzük, mi is lehet akkor a boldog házasság titka:

1. Légy minden nap hálás, hogy a társad téged választott

Jusson eszedbe minden nap az udvarlás időszaka, amikor még harcoltatok egymás figyelméért, idejéért és szerelméért. Mára mindhármat megszerezted, de soha ne felejtesd el, hogy nem jár automatikusan. Légy hálás, és tegyél érte mindennap, hogy meg is maradjon.

2. Mindig tiszteljétek egymást

A kutatások szerint a szerelem egy idő után szeretetté és tiszteletté alakul át. Ez köt össze bennetek 10, 20 és 50 év múlva is. Ezért mindig tartsd szem előtt az érzéseit, tiszteld őt, a véleményét és a gondolatait.

3. Legyetek benne biztosak, hogy a másik a nagy Ő

Kevesen vannak, akik a legelső szerelmük mellett élik le az életüket. Mielőtt azonban kimondod azt a bizonyos igent, bizonyosodj meg róla, hogy valóban ő az az ember, akivel az egész életedet le szeretnéd élni. Aki mellett mindig boldogan és elégedetten ébredsz majd fel. Ügyelj rá, hogy egy hosszú és boldog házasságért folyamatosan tenni és dolgozni kell. Gyűjtsetek minél több közös élményt, közös emlékeket, amelyekekre évek múlva is örömmel gondoltok majd vissza.

4. A nap végére mindig rendezzétek a vitákat

Minden kapcsolatban vannak viták, ez teljesen normális. Az azonban már korántsem mindegy, hogyan végződnek ezek a viták, sikerül-e közös nevezőre jutni és megbeszélni, vagy éppen elbeszéltek egymás mellett és esténként sértődötten, megbántva fekszetek le egymás mellé. Fontos, hogy tartsátok tiszteletben egymás véleményét, még akkor is, ha különbözik a másikétól. Ne egymást akarjátok legyűzni, hanem keressétek a mindkettőtök számára ideális megoldást, amely előbbre viszi a kapcsolatotokat.

5. Legyetek büszkék egymásra és a kapcsolatotokra

A hosszú, boldog házasság titka az az apró megmagyarázhatatlan dolog, ami miatt mindig büszke leszel a párodra. Mindegy, hogy milyen forró szerető, mennyire vicces, mennyire házias. Keresd azokat az érveket, amelyek miatt őt a világ legjobb emberének tartod, és legyél büszke, hogy ő ilyen és téged választott élete párjául.

A bejegyzés trackback címe:

https://fontossag.blog.hu/api/trackback/id/tr2616432858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása