Érdekességek a világban

Érdekességek a világban

3 dolog, ami elengedhetetlen a boldogságodhoz

2021. február 19. - Tünde blog

3 dolog, ami elengedhetetlen a boldogságodhoz

Ha 10 embert megkérdezel, hogy mire vágyik a leginkább, 10-ből 10-nek a válaszában szerepel, hogy boldog szeretne lenni. A modern kultúra azonban egyre inkább távolodni látszik a valódi boldogságforrásoktól és fényes szlogenektől, üres ígéretektől, csillogó javaktól várja a boldogság beteljesülését.

A tömegmédia egyre hangosabban harsogja, hogya boldogság a gazdagságtól, egy szép háztól, egy drága autótól, a ránctalan bőrtől vagy éppen a tökéletes alaktól függ. Pedig ez nem igaz. Éppen ellenkezőleg.

Pszichológusok is bebizonyították, hogy az ember elégedettségét, jólétét és boldogságát nem a kifelé mutatott látszat, hanem a belső célok adják. És a sekélyes külsőségek helyett az érzelmi érettség, az önbecsülés és az önzetlenség az, ami nélkülözhetetlen a tartalmas és boldogságban gazdag élethez.

1. Önállóság

Az életünk tele van elvárásokkal, a folyamatos megfelelési kényszer pedig rányomja a bélyegét az egész életünkre. A külső hatások és elvárások miatt képesek vagyunk háttérbe szorítani az egyéni érdekünket és céljainkat. Ha azonban ezt felismered, és mind inkább a saját belső céljaidat, az vágyaidat és a számodra fontos minőséget helyezed a középpontba, egyre inkább érzed majd az önállóságot.

Ha pedig nem kell attól tartanod, hogy mások mit gondolnak rólad, hogy mit tartanak helyesnek vagy szerintük hogyan kellene cselekedned, ha képes vagy valóban önálló életet élni, és felelősséget vállalsz a saját életedért, akkor egyre inkább érzed majd a felszabadító szabadság nyújtotta boldogságot.

2. Kompetencia

Mindannyian bizonyos tulajdonságokkal és képességekkel születünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bele kellene törődnöd a Sorsodba. Hozd ki magadból a legjobbat. Fejleszd a képességeidet, tanulj új dolgokat, foglalkozz azzal, ami igazán érdekel és tűzd ki célodul, hogy azzal fogsz foglalkozni, amit igazán szeretsz.
Ha pedig azzal töltheted a napodat, amit igazán szeretsz, akkor aznap már boldogan kelsz fel.

3. Emberi kapcsolatok

Talán nem is tűnik fel, de sokan csak kötelességből tartanak fenn egy-egy kapcsolatot. Túl rövid az élet ahhoz, hogy felesleges kapcsolatokra pazarold. Szűrd ki a számodra káros embereket és keress a tiédhez hasonló gondolkodásúakat. Ők lesznek azok, akik segítenek megvalósítani az álmaidat, akik nem visszahúznak, hanem kisegítenek a mély gödrökből és támogatnak, amikor arra van szükséged. Légy erős, és hidd el, jogod van ahhoz, hogy azokkal legyél, akik valóban méltók hozzá, és megérdemlik, hogy veled legyenek.

Ha ezen a 3 dolgon rendszeresen és kitartósan dolgozol, akkor te is elhiszed majd, hogy méltó vagy az általad megálmodott boldog életre. Mi több, el is éred azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fontossag.blog.hu/api/trackback/id/tr4816432870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real_Time 2021.02.21. 08:35:26

Az Átlagjulcsik meg tömegesen be is nyelik a tömegmédia kábításait, aztán a gazdag férj, szép ház, drága autó helyett meg marad a macska.

midnight coder 2021.02.21. 09:42:17

@Real_Time: Pontosan. Szép vállalati karrier, aztán 50 évesen leváltja õt egy új vállalati szoftver, a cégtõl kap egy remek oklevelet amiben megköszönik, hogy eddig is milyen sok profitot termelt a cégnek, és remélik hogy erdeményesen keres más kihívásokat máshol.
süti beállítások módosítása